34 weeks berat baby 1.7kg

Hai semua, saya nak tanya ada tak pengalaman ibu-ibu dekat sini bila dktor scan baby bawah 2kg tapi bila dah selamat bersalin berat baby 2kg++? Saya risau sbb dktor scan baby saya baru 1.7kg, sepatutnya skrg dah 2kg+, dktor ckp nak tgk lg pembesaran baby dlm masa 2minggu (36weeks) klau pembesaran baby masi di bawah graf dktor nak masukkan sya dlm wad dan kena besalin awal. Ada x tips nak tambah berat baby? #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

sis, my baby dulu scan 1kg++ je. keluar keluar 2.9kg😂 mertua saya and else pernah cakap kadang scan tu tak accurate sangat pon. boleh ringan or berat lagi dari jangkaan. biasanya kawan2 pun macam tu. scan 1kg+ keluar2 2kg-3kg

scan xbrp accurate pn..ank sy scan 35 week 1.8..scan 36 week pn 1.8..bersalin 36 week kuar 2.3kg