sekadar luahan

ada tak ibu bawa baby berjalan jauh beraya? balik pkul 12 malam. baby pulak dah sedia maklum jnis meragam kalau nk tidur. dan xboleh perjalan yg 100% duduk dlm kreta. contoh kalau makan masa 2 jam,2 jam la dlm kreta. nk brhenti2 takde apa tepi tu sbb ikut jalan dalam. entah la.. sy rasa kerja gila bawak baby beraya jalan jauh2. lpastu malam baby akn truk meragam sy jugak yg handle. belah sy smua faham kalau ada anak kecil,kalau minta diri awal/tak jadi pergi. tp belah mertua ni entah la.. dgn jem,hujan lebat petir kilat sabung menyabung masa perjalanan. dgn ank meragam teruk dlm kreta. jenis tidur terjaga2 tak nyenyak xselesa. sy ksian kt anak. dgn anak kne cium sana sini. dgn alasan setahun skali suami sbb suami mmg busy kerja. tp nk alasan stahun skali jumpa suami tu,sy yg mati nk handle anak. ksian kt anak. dgn anak taknak orgnya. smua nk sy. bapaknya pon dia xnk sgt. mlm td masa dlm kreta melalak melolong sy biar je suami handle nk diamkn ank. pujuk2 smua xjalan. sy nk dia rasa. sbelum tidurkan ank mlm td,pon sy biarkan dia pujuk mragam ank. mmg meragam teruk. letak xkena bring duduk smua xjalan. smpai sy tnya dia. nk buat lagi x. xksian ke kt ank . last sy ambil pujuk . bru diam. sbb ank mmg nk sy. banyak lagi sbnrnya. sy xtau la ke sy pentingkn diri.. entah la.. #firstmom #firstbaby UPDATE ; trima kasih ibu2 yg komen. sy hargai sgt2.sy tak dpt nk balas satu2 sbb tengh jaga anak. dia demam. smlm pagi bngun tidur sy check suhu dia sbb lembik semacam. 38.5c. dahi telinga bontot smua sama. sy malas ckp bnyak dgn suami. sbb kalau sy bukak mulut,takkan ada satu kata2 yg baik dri mulut sy. nk marah dia pun ksian juga. sbb dia mmg trsepit.xnafikn suami mmg baik.. cuma bila hal taknak org mengata, dia trsepit. luah mati mak. telan mati bapak. sbb rumah sedara yg nk pergi tu jenis mulut boleh tahan. dia jarang blik kg. sbb mmg busy kerja sgt2. so raya tahun ni stahun skali bru sedara nampak muka dia. dan nk tengok cucu sulung kluarga mertua iaitu ank sy. suami ank sulung.. masa demam panas tu ws suami masa tu dia kt dobi tengh keringkan bju kami. direct balik ambil sy dan bby g klinik pkar kanak2. hri yg sama dpt surat refer direct hospital berdekatan rumah selangor. ank mmg panas sgt2. dgn jem teruknya. smlm smpai hospital pkul 11 malam direct emergency. kne cucuk 3x sbb tak jumpa vein. kne mkn ubat time tu jugak sbb suhu tinggi. mnangis2 muntah mnjerit2 anak. sakit mmg sakit sy sbgai seorg ibu tengok. sbb benda bodoh mngarut mcm ni kita boleh cegah. sbb bg sy kalau demam semulajadi sy ok. tp demam sbb kebodohan org keliling xpaham bhasa. sy mmg marah sgt2. sepanjang sy jaga ank demam semulajadi,tak pernah naik suhu setinggi ni. dan skejap je kebah. ni bg sy teruk demamnya. suami mmg kne kaw2 dgn sy masa tu.dr diagnos anak sy tonsil stage 3. bayangkan dlm masa 1 hari trus stage 3. mungkin sbb nangis2 lama dlm kreta mrengek2 xselesa. dgn nk tidur xselesa. trkejut2. nangis xnk org bila ramai mnusia nk pgg. sy tnya suami. seronok x,mnyesal x tengok ank mcm ni? sbb kebodohan org keliling. nampak suami mmg mnyesal sgt. ni ank sy msih tengh recover. doakan ya.

13 Balas

sy mmg jrg bawa jln beraya anak sbb bapanya kerja..anak jenis berdukung x nak lepas..biar la org nak kata apa, yg penting mental kita terjaga

Sye pun sme sis , mak ajk sye beraye

biar suami yg handle