DUE 18.06.24

Ada tak due yg sama 18.06 ? nak juga tahu pendapat , dah beli barang2 ke ? n apa je barang yang paling penting.. sbb ni anak 1st x tau lagi nak beli apa 😅😅

12 Balas

brg paling penting baju² baby .. lngan pendek pnjg. tuala bby, barut , pamper nb beli sikit² dlu, mitten booties face towel swaddle bayi.. brg mandian bby utk ke hosptl mnyak telonkah mnyak kayu putih kah mna² ja yg ada utk orsediaan sja kan. utk ibu pakaian utk balik rmah ja sediakan kain sarung tdung sarung bra mnyusu panties maternity pad pakai overnight kah ikut keselesaan.. pwerbnk yasin telekung klau msih smpat sblm mlhirkan.. stoking selipar yg xlicin pinggan mug mangkuk sudu thermos mkn²an ready² ja dan brg mandian ibu.. btulkan saya jika salah. dan hrp awak faham saya taip ni😅 sbb due date kita sma ja .. cuma sya ank ke 3

sy due 22/06 baru siap 40% barang baby, sebab msh confused mesti beli berapa banyak, mcam swaddle, napkin, topi, mitten booties.. blm skincare bodycare baby nak cari yg elok sy pun br mengandung ank 1st ni, tak ada pengalaman lg 😅macam baju baby sy terlampau beli jg, dah punya 13 Pasang, tp rompers, jumpsuit, singlet blm ada, baju NB 0-3m ada 4 pasang 😩 patutnya beli banyak yg 3-6m, 6-12m.. skrg yg terbeli macam buaian baby, trolly/rak baby, Pampers, wet Tissue, detergent khas baby, oral cleaner, gym ball (for mommy).. tolong kongsi pengalaman bunda2 ye 😅

saya due 7/6, boleh kata first baby jugak lah. baju2, baby carrier, alhamdulillah dapat turun temurun dari cousins baby 😅 maternity pads, breast pads, wet tissue etc pun ada yg adik, kak ipar tak habis guna. benda2 mcm bathtub, baby swing etc pun akak2 bagi pinjam. cuma ada sesikit lagi nak kena add on mcm minyak telon, cotton balls untuk mandi baby, nipple cream, benda2 mcm tu.

sy pun due bulan 6.. alhamdulillah dh standby beg baby dlm kete nurse pesan suruh standby awl2.. alhamdulillah byk recyle baju n brg dr abg dia 7 tahun yg lepas..2nd ni juga baby boy so beli tambahan sikit2 ja mcm sabun baby, tungku, mandian baby cmtu jela.. lain2 mcm breast pump belum lg masih kumpul duit

sama 18/6😊 saya dh siap 80% tggal brg saya ja blm.. dri kndungan 5 bulan lagi nurse sya dah sruh ready² sbb saya ada gdm on dc tp ready² saja..semoga kita dipermudahkan urusan dan melahirkan nanti ibu²...😊

2mo ago

Alhamdulillahh ❤️ semoga dipermudahkan juga 🥹

Due 2/6 semua dah beli... Cuma baju ja kena tambah lagi. Macam sikit ja. Tp org kata baby cepat besar.. Semoga dipermudahkan urusan kita bersalin ya 😍

saya 14.06 , semua dah lengkap ☺️ . rezeki anak alhamdulillah . bag labouroom pun dah siap awal letak lam kereta , saya GDM takot jgk awal due .

sya yg due awal bulan julai pon dah hampir complete brg baby. lepas je tahu jantina dah start beli sikit2. barang pantang utk saya ja belum beli lg

Saya 17/6, anak 2nd. Recycle apa yang ada je. Tambah sikit2 sebab kalini dapat baby girl. Semoga dipermudahkan urusan kita semua🥰

Sayaa due 18/6 hihi . Barang2 dh siap sbb pakai kakaknya punya .. kakaknya baru 2tahun