Hi mommies, sape due bulan 12 ? Dah beli barang2 baby ke ?

Saya pregnant anak first sekarang ni , saya 21weeks sekarang ni jantina pun dah tahu , terlalu awal ke untuk sy beli brg2 baby ? Ada tak yg sama due dgn saya bulan 12 ? Korang dah beli ke barang baby ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

15 Balas

Dah boleh beli and survey barang barang baby dah. Sebab nanti bila dah masuk 3rd trim lagi tak larat nak jalan. Hehehe. Kalau macam baby cot, stroller, car seat, baby carrier saya cadangkan beli yang 2nd hand je (boleh survey dekat carousel) sebab barang barang ni mahal and kalau beli baru takut nanti baby taknak duduk dalam tu, kan dah rugi. Hehehe yang penting survey condition dulu. Barang barang kecik boleh beli online je. Hehehe

I due early december. Dah siap beli semua dah. But i tak check gender. Plan 4th baby ni keluar2 tu surprise. So barang baby semua i beli neutral colors ☺️ you dah boleh start beli. Masuk 3rd trimester tu penat lain macam tau. Better start beli sekarang. Sikit2 ke. Kalau beli semua skligus nnti terasa jugak la mahal barangnya. Goodluck and selamat bersalin!

9mo ago

Hehe ye hujung bulan ni blh lah start membeli , btw tq and semoga u pun selamat bersalin 🤲🏻

Hi! Saya pon due bulan 12. Memang plan nak start beli gaji hujung bln nanti. Beli sikit sikit dulu yg mana penting. Kalau duduk selangor/kl nanti ada expo baby dkt mitec, tce baby expo. Boleh laa try usha sana jugak 22-24/9 nanti.

9mo ago

Wah yeke? Kalau mcmtu hujung bulan ni dah boleh beli lah barang2 baby hehe

Dah boleh beli awak. Saya pun due bulan 12. Dah mula beli sikit2 dari awal bulan ni. Kalau beli sekali banyak uii banyak duit sekali nk keluar. Dan lg 1 sebab anak first dulu keluar awal sebulan dari due. Kalini nk prepare awal 🥰

9mo ago

Hehe betul jgk kalau beli sekaligus terasa banyak plk 🤭 kena start membeli lah hujung bulan ni hehe

Sy pon due bulan 12. Belum beli lagi. Bru survey2 di shop** dgn tikt*k. Ni ank kedua. Nk beli pon sikit2 yg xda ja. Byk guna barang ank first. Tp mami nk beli dh skrg pon boleh. Beli sikit2 xrsa keluar duit byk sgt nnt. 😊

9mo ago

Oh mcmtu ya huhu , dah boleh start membeli lah ni 🤭

Hi! Sya pun due bulan 12 ni. Firstmom & firtsbaby jugak. Dah nak masuk 23 weeks. Sya belum beli apa apa brg baby plan bulan depan baru beli. Tapi klau mummy nak start beli sikit sikit dari sekarang pun dah ok 😘

9mo ago

Hehe same lah bulan depan kiter nk beli jgk sikit2 barang baby 🤭

sy due 6/12. baju nb dah beli. sabun2 dia pun dah beli. tuala, kain lampin swaddle pun dh beli hehe bapak dia excited. keluar je beli sikit2. maklumlaa ank first 😂

9mo ago

Wahh bestnya hehe , kitaorng nk beli tapi takut terlalu awal plk 😅 tkpelah bulan depan nk beli jgk lah hehe

Hi!sye pon due 12 niy...first mom n bby..da msok 26 weeks..blom bli ape2 lgi..bnyak yg kak ipar bg..mybe gaji niy beli skit2 yg ptot beli...

9mo ago

Jomla kiter start shopping brg baby bulan depan 🤭

sy due awl bln 12, dh start mmbeli sikit² sbb barang mahal² skrng ni 😅 so kna pandai survey and beli sikit² setiap kali gaji.

9mo ago

Tulah tgh usha2 jgk nk beli tapi org2 kata “tkyahla beli lagi lambat lagi nk bersalin tu” kita firstmom pun ikut kan je 😅 hehe hujung bulan ni blh la beli sikit2

sya pun due bulan 12 tpi xbeli ape² brg lgi sbb xtau lgi boy or girl..tunggu next appointment 🤭😁😁