tak makan ubat ?

ada tak di antara mommy semua yg mcm sye xboleh nak makan ubat .. ? bila nurse tnya i just ckp makan sbb takut kene mrah .. but seriously ubat susah nak masuk .. hope baby xde apa2 .. ? yg just lebihkan makan buah shja .. alhamdulillah so far smua ok stkat ni .. #19weeks

17 Balas

Awak mkn ubat tu time bila?try mkn waktu mlm b4 tido..sy dulu mkn pagi2 time perut kosong,pastu muntah2..bila ambk mlm so far xde muntah lg

5y ago

Saya ambil 4 pg cam tu.denga perot kosong.pagi 7 ke 8pg smpi siang mnum air byk2.

Mkn sblm tidur mlm sis...obimin..smpi skg hb ok dan xde rasa nk muntah lepas mkn..kalau mkn awal pagi mmg terasa nk muntah..

Bettet makan ubat yg doc prescribed sis.. itu kan untuk baby sis dan sis jgk.. spya baby and mommy healty je

try bgtau nurse yg sis xdpt telan ubat tu. nnt nurse akan tukar dgn ubt lain.?

Ambil ubt dgn air oren sblm tdr sis. Bhya klau tk mkn ubt.

Bahaya tau..risiko bayi xcukup sifat..dan bnyk lg lh..

Kena mkn juga ubat Tu sis..