Kongsi tips pasal hb low

Ada tak cara nak naik kan hb. Sya makn iberet 2biji sebelum tidur. Sebelum ini ada cuba amal jambu batu, kerang, bayam tak naik juga, ini pose makan kurma pun tak naik juga. Boleh tak ibu² kongsi cara..

1 Balas

makan iberet sejam sebelum makan atau 2 jam selepas makan. jarakkan pengambilan iberet dengan susu, kurangkan kafein. kafein & kalsium ganggu penyerapan zat besi. makan iberet tu dengan minum sunquick tanpa gula. amalkan makan makanan yang boleh tambah darah. kalau hb tak okay jugak, mungkin kena tukar ubat.