Baby jaundis

Ada tak baby mommies yg kuning bacaannya dah cecah 289? Baby saya skrg bcaan kuning dah 276. Pergi klinik doc ckp slagi tak cecah 289 takkan warded. Saya risau sgt bby smakin hri smakin naik bacaan kuning. Saya dh bykkan breastfeed. Mnd air akar kayu, mandi air badak, air sirap,masih xturun2. Baby dah 7x kena inject kt kKi amik darah brturut2 hari2 . Xsggup nk tgk. Pls help. Ada tak mommies yg snasib dgn sy? Pegi klinik suruh blk & monitor dkt rumH☹️

1 Balas

Sis jgn mkn jamu2 lada htam dan kunyit lg smntra bby kuning..Pstu elakkan jemur2..Elakkan suap ape2 kt bby hnya susu ibu @ susu fm jika xade susu..Sis kne kerap mnyusu jew..Sye hritu 300lbh duk bwah lmpu skjap tu pon lpas shri bersalin trus msuk wad kuning..Snng awl2 dpt kuning tpi trun sikit2...Klu mak drh o n b nie sthunya lmbt sikit nk trun kuning..sis try daun sukun letak tmpt dia tdur..Sye bt anak sye trun sikit2 smpai g kk je dua @ tga hri slang jew...Dua2 anak bt mcm tu...Daun sukun tu sehelai letak smpai kering boleh lg bg dia tdur atas tu..Pstu tkr..Try lah..In sha Allah..Tpi sllunya bby kuning nie nk kne kerap sejam bg dia bgn dn mnum susu ibu dan berak n kncing bnyk bru elok n cpt trun

5y ago

Klu susu fm lg kne bt bby sedawa..dlm 5@10minit kne bt dia sdwa..Klu Susu bdn ade je bby sdwa n x tpi akn bt je tme dia tdur lna..Xpon bg mngiring kjap...Duk dlm ward sye bnyk bg susu bdn je..Tpi klu bwah lmpu jgn sllu angkt nty bcaan mkin tnggi..Bhya tinggi2 nie..klu susu bdn kurg bru topop dgn fm...Tpi sllu fm nie dia mnum 3jam skli bru bgn pl...