Baby aktif

Ada tak baby aktif, esk nya terus bersalin? Sya dah 38w baby dok aktif ja, makin pujuk utk keluar makin aktif pula. Ada ckp baby aktif ni seronok sgt dduk dlm perut sampai kena paksa keluar.. Betul ka😅 takut pula overdue & kena paksa bersalin. Tak ada lagi tanda2 bersalin, cuma perut kerap mengeras ja. #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

4 Balas

Berdasarkan pengalaman , baby saya aktif drpd 36 weeks semua serba tak kena , tidur la apa , sakit habis badan , perut kerap mengeras sekali tanda lendir putih mcm tu ja . 38 weeks bersalin . Tapi start 36w tu bermacam exercise buat , berjalan sana sini , terdetik 38w nak pusing track jogging yang luas 3 half pusingan . Esok tu laa yang bersalin .

Tak pasti. Tp masa sy dh hjung2 bby mmg aktif smpai xblh tido mlm dibuatnya. Dan overdue. Sy bsalin tepat 41w tp paksa la..sy dh buat mcm2 dari 35w tp tu lah 😅

2y ago

sama la..baby n ibunya sama2 aktif..Wlupun dah sarat mengandung tapi saya jalan n bergerak laju..sampai doc cakap macam lambat lagi je ni...last2 41w sy bersalin..tu pun sebab dh induce😅

rasanya bila aktif sgt TU, tak lama je LG akan keluar. dia rimas dah kt dlm.. hehe

sy 36w ..pun selalu mengeras