Baby aktif

Ada tak baby aktif, esk nya terus bersalin? Sya dah 38w baby dok aktif ja, makin pujuk utk keluar makin aktif pula. Ada ckp baby aktif ni seronok sgt dduk dlm perut sampai kena paksa keluar.. Betul ka? takut pula overdue & kena paksa bersalin. Tak ada lagi tanda2 bersalin, cuma perut kerap mengeras ja. #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

4 Balas

Tak pasti. Tp masa sy dh hjung2 bby mmg aktif smpai xblh tido mlm dibuatnya. Dan overdue. Sy bsalin tepat 41w tp paksa la..sy dh buat mcm2 dari 35w tp tu lah ?

2y ago

sama la..baby n ibunya sama2 aktif..Wlupun dah sarat mengandung tapi saya jalan n bergerak laju..sampai doc cakap macam lambat lagi je ni...last2 41w sy bersalin..tu pun sebab dh induce?