saya rasa saya depress sikit sekarang

ada something happen di antara saya dan suami lately ni. benda tu saya rasa saya boleh je nak maafkan dia. tapi kepercayaan saya pada husband tu dah berkurang, cara saya layan still mcm biasa, senyum, sembang, meluah perasaan tapi jiwa saya rasa macam kosong. saya rasa saya pun makin sensitif, sekarang tengah pregnant 30weeks. saya taknak fikir tapi bila semua ni jadi, saya rasa mcm nk menjauh dari suami. saya rasa penat mental, fizikal. Allahu. emmm susah nk diluah sebenarnya sebab taknak bukak aib. tambah² hal rumahtangga. cuma saya skrg mcm depress sikit, risau effect kat anak dalam perut ni 🥹

2 Balas

Luahkan pada orang yg awak percaya atau orang yg tak kenal pun awak dan suami (kaunselor). Dgn luahkan dan berbual, kurangkan tekanan awak. Seeloknya, komunikasi yg berkesan di antara puan dan suami adalah suatu keperluan dlm rumah tangga. Apa2 hal, komunikasi dgn suami. Boleh belajar cara komunikasi ni. Mudahan Allah kurniakan ketenangan, kasih sayang, dan rahmah buat puan sekeluarga.

5mo ago

Syukur.. Sama2

Sama lah kita saya 31w, tak happy 3 hari ni sebab kantoi dia search something dekat phone dia. Saya pun rasa nak meluahkan dekat orang lain, tapi saya tahan je, saya takde mood, sian baby dalam perut. Tapi akhirnya saya cakap dengan husband dan bagitahu saya sangat sedih. Skrg saya slowly lah terima balik. Sabar je lah

5mo ago

sentiasa kuat ye ibu. emmm saya pun banyak menyendiri sikit kebelakangan ni, mungkin suami perasan kot perubahan saya. tadi dia dtg tanya dan bercakap dari hati ke hati, alhamdulillah rasa mcm lega sikit. saya seorang yang tak suka nak bergaduh, tu yang kalau boleh nak cari ruang untuk bertenang dulu baru bincang. insya Allah semuanya akan baik² saje. sama² kita doakan yang terbaik untuk keluarga kecil kita ni. hugs!