threatened miscarriage(ancaman keguguran

ada siapa2 pernah kena tak threatened miscarriage n baby selamat hingga lahir..sy bleeding skrg n kandungan dah nak msuk 13w darah byk smlm(darah cair) n hari ni(darah dah brketul2)n bleeding masih belum stop..bila check baby aktif n degupan jantung ada n pintu rahim pun x terbuka..g hospital doc bagi ubat hormon n ubat kuatkan rahim..hati ni sedih n risau sgt2😭takut baby x ok

8 Balas

just nk update.. selepas seminggu stop bleeding 👆tiba2 darah coklat pekat keluar tp x byk..sy terus g hospital n kena admit doc amik sample baki darah kat pangkal rahim n doc kata balance darah sebelum ni..beberapa hari bila sy lap kemaluan sy ada stain darah merah cair sikit..doc dah amik sampel baki darah coklat aritu kat pangkal rahim tp result ok xde jangkitan apa2..lepas 4hari admit(doc bg antibiotik Amoxicillin, Utrogestan & Duphaston) darah dah xde langsung..n doc masih x tau lg punca sbb baby pun ok pintu rahim x terbuka..cuma doc suruh follow up dgn hospital hingga kndungan 20week (skrg baru 16week)..n katanya kalau ada brlaku lagi maybe sy kena bersalin awal daripada due date..