Lapar selepas cucuk depo

Hi! Ada sesiapa yg selepas cucuk depo, rasa macam lapar all the time tak? Masa first baby dulu saya cucuk depo tapi tak sure lapar mcm ni ke tak sebab anak first dah 5 tahun. Second baby, saya merancang dgn cucuk depo. Tapi this time dia punya lapar macam tak normal. Saya lagi lapar compared dgn masa pregnant third trimester. Like all the time lapar. Fyi, saya breastfeed so tak pasti breastfeed plus depo buat saya lapar macam monster or just depo je??.. Anak first depo plus breastfeed jugak tapi takdela rasa mcm asyik nak mengunyah je, cuma portion meal masa first baby dulu byk. And berat tak naik sgt pun. This time ya rabbi, 3x meal time plus mengunyah like all the time ape benda la T_T. Saya cucuk depo sebab dua2 anak czer, saya tau saya tak disiplin makan pil and tak mau ambil risiko merancang sendiri. Tq.

1 Balas

hai mommy. yes betul sangat. depo ni memang kacau selera makan kita sebab tu ada org yg salahkan depo konon penyebab berat badan naik. masa baby baru 3-4 bulan suami dah mula tegur badan naik mendadak dan kami berdua slow talk. memang perasan sy makan mmg mcm monster, portion mcm makan berdua. lepas lunch kunyah roti tambah pulak minum manis manis. fuh lepas berbincang,sy buat keputusan makan sikit tp kerap sbb mulut ni nk mengunyah je sebenarnya 😅 masih breastfeed anak on demand dan takde masalah low supply. berat pun makin turun sekarang. Alhamdulillah