Edd 8/12/2021

Ada sesiapa yg edd dia sama dgn sy 8/12 yang still tak bersalin lagi? Mcm dah kena redha je ni baby still tak nak keluar. Sy gdm odc, kena serah diri 7hb ni kalau baby tak keluar lg 😅. Doakan dipermudahkan urusan sy ye 😊#firstbaby #1stimemom #pregnancy

22 Balas

kalau kena serah diri ni.mental fizikal kena kuat ya.malam sebelum nak tido ..kalau hospital tu makan tau..pastikan ada bekalan makanan supaya tak hypo.sebab biasa tgh mlm @dlm 2 pagi ke atas nurse akan panggil kita check jantung baby.kalau kita tak makan..baby lmbt nk bangun..lamalah kita tersadai kat katil check jantung baby.biasa 20 minit.tapi kalau baby tido..makan masa sampai 30-40 minit letih wei..

2y ago

sy dah selamat bersalin 4hb sebab ketuban dah pecah malam 3hb. lps tu 4hb dr pagi smpai ptg bukaan 2cm je dan sy demam sebab ada jangkitan kuman. baby pun dah distress(jantung laju).. terus kena emergency czer utk keluarkn baby.. ni pun masih dlm pemantauan doktor sbb baby kurg oksigen dan sy pulak hilang 1 liter darah masa operate. dah masukkn darah platlet dgn hb pulak rendah.. doakan sy dan baby cepat sihat ye 😊

Saya edd 12/12 tapi turun tanda berlendir masa 25/11 petang terus gerak naik ambulans..check jalan baru 1cm😅tiga hari kat hospital sama je 2cm pastu 28/11 7:30 pagi doktor induce pukul 6 petang belon jatuh..pukul 7 dah masuk labour room..pukul 9 bersalin tu pun layan contraction dari pagi sampai malam🤣baby nak keluar awal dari due date hehe..apapun semoga dipermudahkan!🥰❤️

2y ago

Maaf lambat..Haah saya induce belon,sakit tapi nak buat macam mana hadap jelah..tapi once belon jatuh and baby keluar sakit tu semua hilang☺️

smoga dipermudahkan sgala urusan ibu n baby... selesa ye baby dlm perut ibu... mase sy dl...sy bercakap ngan baby...sambil usap perut... ckp...baby keluar la awal... nnti ummie bole jg kat luar...mggu depan abg nk periksa...Alhamdulillah baby dgr ckp... berbual mlm...subuh keluar tanda nk bersalin... tgh ari baby keluar... cube la...mane tau..

2y ago

same je kot... nth la...sebab org² tua keliling sy pggl kembar darah klu keluar tanda darah dl... klu keluar air dl mereka pggl kembar air... begitu la... lain persekitaran lain panggilannye...

Saya 7/12 , dah turun darah last week tgk bukaan 1cm suruh balik sampai la skrg.. sakit ari2 je sekarang ni sampai rasa mcm kene cocok ngan pisau. saya kene follow up checkup kk jgk by 7/12 utk check air ketuban, paras okay lagi dorang tambah lagi 7 hari 🤦🏼‍♀️ insyaAllah semoga dipermudahkan utk kita semua.

2y ago

@syida .. sakit y mcm mne tu?

sy edd 3/12 .. tp hrni da lewat 2hari msih xde tanda.. ank sblum ni mmg overdue jgk,anak 1st 10hari,anak 2nd 4hari ..skg ke 3 xthu la bpe hari .. Dr bg tarikh serah dri 13/12 .. hrp dipermudahkan.. kdg2 xboleh fkir sgt bile nk kluar, jnji bby sihat dlm prut .. bby aktif dlm prut ..

pengalaman bersalin serah diri sebab gdm ni mmg ngeri buat sy. sampai terpaksa induce pitocin terus dalam darah. sakitnya mmg teramat. mental kena kuat kalau serah diri ni. mcm mcm procedure kena buat. semoga dipermudahkan.

sy 9/12, belum ada tanda nk bersalin jgk ni., kerap mengeras je tapi tak konsisten, esok 6/12 birthday sy agaknya baby nak sama tarikh 🤣 apapun moga kita semua dipermudahkan segala urusan insyaAllah

sy pulak 14/12.. 13 kena serah diri dh sbb ad gdm jugk. skg belum ada tanda brslin lg..bjln dah jalan itik smua sudah..tp bby dok xmw kluar lg🤣🤣 smoga dpmudahkn urusan kita smua ya..aminn🤲🤲

2y ago

alhamdulillah sy dah slmat berslin..tak induce..sbb kuar drh dlu..msk wad 9 pgi.. msk LR koi 6.m sgah..10sgah mlm tu bslin dh alhmdlilh ..

due saya 21/12 ini , tapi dokter suruh awal masuk 6/12 serah diri sbb ada gdm juga . belum ada tanda cuma sakit dibahagian ari2 saja...semoga dipermudahkan urusan kita semua .🙏🙏🙏🙏

2y ago

gdm on diet ke gdm on insulin? tarikh edd awak sama dengan saya..

sama dengan saya Edd 8.12 ...tapi baby still x keluar....doakan untuk saya juga yaa. semoga urusan awak bersalin d permudahkan...Aamiin...