Edd 8/12/2021

Ada sesiapa yg edd dia sama dgn sy 8/12 yang still tak bersalin lagi? Mcm dah kena redha je ni baby still tak nak keluar. Sy gdm odc, kena serah diri 7hb ni kalau baby tak keluar lg 😅. Doakan dipermudahkan urusan sy ye 😊#firstbaby #1stimemom #pregnancy

22 Balas

kalau kena serah diri ni.mental fizikal kena kuat ya.malam sebelum nak tido ..kalau hospital tu makan tau..pastikan ada bekalan makanan supaya tak hypo.sebab biasa tgh mlm @dlm 2 pagi ke atas nurse akan panggil kita check jantung baby.kalau kita tak makan..baby lmbt nk bangun..lamalah kita tersadai kat katil check jantung baby.biasa 20 minit.tapi kalau baby tido..makan masa sampai 30-40 minit letih wei..

2y ago

sy dah selamat bersalin 4hb sebab ketuban dah pecah malam 3hb. lps tu 4hb dr pagi smpai ptg bukaan 2cm je dan sy demam sebab ada jangkitan kuman. baby pun dah distress(jantung laju).. terus kena emergency czer utk keluarkn baby.. ni pun masih dlm pemantauan doktor sbb baby kurg oksigen dan sy pulak hilang 1 liter darah masa operate. dah masukkn darah platlet dgn hb pulak rendah.. doakan sy dan baby cepat sihat ye 😊