Pcos & duphaston

Ada sesiapa tak yang ada pcos, pastu early pregnancy kena makan duphaston? Berapa dose n berapa lama korang makan? Kena makan sbb ada spotting atau makan sbb nak maintainkan pregnancy sampai week 14 since pcos ni ada higher risk gugur?

1 Balas

Saya tak ada pengalaman pcos. Tapi ada pengalaman mkn Duphaston sbb bleeding. Makan Duphaston hanya atas nasihat doktor & x boleh berhenti makan tanpa arahan doktor. Duphaston adalah treatment utk sesiapa yg ada simptom2 kandungan terancam mcm bleeding. Itu yg saya baca la dkt kertas dia. Sis baca x kertas dia? Kalau doktor tak suruh & x bg slip ubat utk ambil Duphaston sis jgn mkn/beli ubat Duphaston tau.

3y ago

Sis sama dgn saya, saya pun pcos n ada sejarah gugur seblm ni.. doc pakar o&g ada bgtau sy mmg pcos ada risiko gugur..doc mintak sy makan duphaston smpai mggu ke 20.. sekarang mggu ke 16, sy still on duphaston..