Baby suka gelap gelap je

Ada sesiapa tahu kenapa baby suka bergelap je? Kalau siang dia nak tidur berdukung. Letak langsung taknak. Malam biasa tidur sendiri dalam pukul 8pm then sampai lah ke tengahari 12-1pm. Just bangun menyusu and tukar pampers. Kalau betul betul bangun mesti dah 12pm/1pm bangun tu saya mandikan terus. Tapi main sekejap then nak tidur balik. Cuma taknak terang. Mesti nak gelap 🥲 kalau tak mesti mengamuk sebab tak dapat tidur terang. Baby saya baru dua bulan.

1 Balas

Sebab baby awak masih kecil lagi. Dia dah terbiasa duduk dalam rahim selama 9 bulan yang gelap, jadi dia perlukan masa untuk adapt dengan dunia baru.