Siapa tahu cara mohon fasakh daripada suami?

Ada sesiapa tahu cara mohon fasakh daripada suami? Hidup saya terkenan, jiwa tertekan. Saya stress. Suami tak bekerja, tak pernah bekerja. Alasan, beribadat je tapi tak nampak pun asyik beribadat nya. Saya yang bekerja. Tanggung keluarga. Segala benda, saya yang bayar. Dah macam tu demand nak duit gaji saya di transfer ke dia. Stress... Stress. Kalau tahu bersyukur tu, tak pe lah jugak. Dah lah tak membantu kerja di rumah. Basuh pinggan mangkuk, kemas rumah, segalanya still saya yg buat. Saya ni pikul tanggung jawab suami dan isteri dibahu saya Tak cukup tu, pandai2 pulak dia request keluarkan duit kwsp saya baru2 ni rm5000. Dah keluar tu, dia paksa transfer lebih separuh ke akaun dia. Saya ni, setiap bulan takde duit simpanan pun. Yg dah ada pun nak dikeluarkannya. Bila saya tegur, cakap tak payah risau, adalah rezeki. Bila saya marah, kata saya isteri derhaka. Saya tertekan.. Saya depress.. 😭😭😭. Suami tak macam suami orang lain yg bertanggung jawab. Sampai bila saya boleh bersabar?

16 Balas

Allah beratnya ujian puan. Kalau puan dah nekad boleh terus ke mahkamah syariah. Kalau rasa perlu kaunseling & nasihat boleh ke pejabat agama. Semoga dipermudahkan urusan puan🌹

Pergi pejabat agama sis. Nnt dorg bg panduan. Moga semua berjalan lancar dan sis dlm lindungan Allah sentiasa.

sis better ke mahkamah syariah je mohon fasakh, atau minta nasihat kat pjbt agama..

Sia boleh pegi pjabat agama n isi borang..smoga dpermudah n yg terbaik untuk sis

moga dipermudahkan segala urusan sis, stay strong ya😊

Sis g makhamah tanya proses minta fasakh