Ubat Expired

Ada sesiapa dekat sini pernah termakan apa2 ubat expired date tak masa mengandung. Ada apa2 kesan tak selepas termakan ubat tu. Saya semalam pergi pharmacy utk dapatkan ubat selsema utk pregnant. Malam sebelum tidur makan sebiji, tiba2 pagi ni rasa macam kena senggugut teruk. Check balik last ada makan apa,,tengok balik ubat selsema makan malam tadi,, rupa rupa nya dah expired. Rasa macam nak saman je pharmacy tu sebab bagi ubat expired,,lagi2 dekat orang pregnant yg bukan simply2 boleh makan apa2 ubat macam org biasa.

1 Balas

Buat je complaint..sebabnya mmg tak boleh jual ubat expired.. kalau termakan sebiji dua tanpa sengaja should be fine.. kalau was2 better pergi hospital tanya..