Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

Sy tak lama lagi nk due, bnyk kan jugak baca tips petua dr org brpengalaman. Psl air milo ni bru dgr. Tp kalau org tua ckp bnyk kan brjalan, buat senaman simple . Dgn gune minyak kelapa dara buat urutan perineum tp blum try sbb takut hehe

4y ago

Urutan perineum tu pun saya takut nak buat walaupun ramai cakap berkesan. Hahah. Mampu minum jela kelapa dara tu?