Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

sy bru ja bersalin anak sulung 15/1 hri tu . time g cek bukaan , bukaan bru 3cm (3am) then dlm pkl 6.50am , sy terasa kepala baby dh keluar . sempat tukar katil ja dlm labour room , msok labour room 2mnit then kluar la putera sy . time mngandung , sy cuma amalkan mnyak klpa dara , kerap bersama suami almost hri² , dan bnyakkan bjalan . Alhamdulillah , sakit kejap ja dan kena jahit pon sikit je yg dokter gunting tu je . lain org lain pengalaman , apa pon try n error

4y ago

sy kerap bersama dr awal kandungan