Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

Tak pernah minum macamtu. Nak cepatkan bukaan sis boleh banyakkan posisi merangkak/sujud. Then, naikkan & turunkan posisi badan dalam kiraan 5second. Buat squad, rapatkan badan bersandar ke dinding, then naik turun kan badan dalam kiraan 5second . Kerapkan mandi juga ya. Insha-Allah, cepat bukaan jalan tu nanti.