induce

ada sape2 x nak kongsi pengalaman di induce?sy 8hb kena serah diri kat hosp utk di induce sbb baby xde tanda lagi nak keluar..siap ada last checkup lg isnin depan ? 39 week 3 day

2 Balas

Tak jauh tarikh kita sis... Saya due 10 hb.... Maybe 9 hb tu dh kena serah diri utk induce... Skrg dh 37 weeks msih tk de tanda2 lgi... Tpi ank no 1 dan no 2 pon induce jgk sbb over due... Yg ke 3 ni may be induce sbb gdm.... So mmg dr ank no 1 mmg ssh nk bersalin.... So bertabah jelah... 😅

Sy kene induce masa 38w.. Okay je sume dipermudahkan.. Cuma contraction tu jela sakit hehe.. Pas kene induce tu nk bg laluan buka cpat sy jalan keliling wad hehe

4y ago

Tahniah ya sis.. Seronok tgk org dh bersalin... Kita ja tggu masa... Baby tk mo kuar lgi