Gastric makin teruk lepas preggy ?

Ada sapa sapa Alami ni tak? Seksa nya rasa dah la alahan mengandung campur pulak muntah2 angin gastric. Nak ikut kan Saya makan je . Tapi jadi jugak. Perut selalu kembung and nak sendawa je. Makan pun muntah . Tak makan lagi muntah. Ada tak sapa sapa mcmni jugak? Nak makan ubat apa yg elok?

6 Balas

Saya sebelum mengandung tak pernah ada gastrik. Tapi selepas pregnant awal trimester sampai la ke 4 bulan saya kena gastrik teruk sampai warded hospital sampai pitam2. Sekarang saya dah 30 minggu alhamdulillah dah tak sakit gastrik da. Masa bulan pertama sampai 4 bulan je dugaan sy besar sikit. Sy makan je tp tetap gastrik.

Saya pun experience gastrik masa pregnant. Saya gi klinik minta ubat gastrik yg sesuai untuk ibu mengandung. Masa mula2 tu, dah makan ubat pun still rasa sakit. Take time juga nak baik. Kena pstikan perut tak kosong. Kalau tak lalu makan, at least makan buah. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Sya gastrik angin.. Sya dh teruk dh thap gerd, mula rasa seksa jgk.. Tpi klau mual ke ape mula2 dlu sy minum madu dgn air suam je time perut kosong..mkn buah, susu kambing (susu lembu sy tk blh sbb sakit sy teruk).mkan dlm kuantiti sikit tpi kerap mkn..

4y ago

Sama lah Sy pun susu kambing je ok

Saya.. mula third trimester ni memang teruk sampai tak boleh makan dan berat badan turun.. Nurse pun bising.. Sikit lagi nak release hero ni..💪🏽

sy 1st trimester kene gak.. dr 8wk smpi msk 14wk br hlg.. pastu start 25wk hr tu dh mula blk smpi sakng dh 26wk2d..

Noemal sis. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Tak boleh biar perut kosong. Kena banyakkan minum susu.