Jaundice

Ada petua untuk turunkan kuning baby? Kuning anak saya 215 ?saya xnak dia kena warded.. Saya sentiasa bf dia dan saya sangat jaga pantang dlam pemakanan saya tapi kuning dia tetap naik dari 165 sampailah ke hari ini 215...Help!

71 Balas

Aritu bb sy pun kuning tinggi..bile balik rmh sy terus suruh suami beli daun peria Dan buah anggur hijau..daun peria setiap Ari sy rebus Kasi bb mandi sampai kuning turun..

Sye aritu stop kjp bg ssu bdn, sye bg ssu lactogen tros trun kning n stop dh cek kuning ank dh normal, bile dh normal sye bf ank blik n stop ssu fm😁

Anak sy kuning smpai 311. Sy bg susu bdn je. Bg mndi mcm2 pon xturun. Warded 2kali. Hari ke 21 baru ok. Tp alhamdulillah la xde ape2 yg serius smpai kene tkr darah.

bagi mandi dengan air rebusan daun belimbing buluh campurvteh serbuk...tapis n g mndi dengan tiap hari n bgi minum 2 titis kat baby...ubat kg jk sya tau

mama jgn makan jamu atau benda panas sbb hati dan hempedu baby nak serasi dgn keadaan kita. bagi bf selalu dan sejukan dia means x yah bedung2

anak sya pun kuning 217.. amalan saya..bagi susu stiap 2jam even malam..jgn biarkan baby tidur banya..cuci tali pusat kalau blum tanggal dgn kerap..

Saya bagi minum Susu kambing brand Karihome step 1, sesuai untuk 0-6 bulan. Sambil teruskan BF.. Bg baby kena cahaya matahari pagi, vit D 😊.

Kalau sya dlu mandikan baby herbel utk kuning baby, ada di jual kah kedai perubatan cina, dan rajin kasih minum susu badan sama susu tepung Snow..

masa anak sy dulu kuning smpai 285..smpai warded 2 mlm..sy minum air sengkuang cina & kerap bf bby je..Alhamdulillah berkesan..turun sampai 110 😊

5y ago

aah..betol tu..air dlm tin..tp jgn minum yg sejuk..minum yg biasa2 je 😊

Saya bagi baby minum susu kambing karihome & ikhtiar mandi dengan air daun durian belanda. Alhamdulillah cepat turun kuningnya