Anak 1 tahun 2 bulan belum berani berjalan is okay or should worry ?

ada petua or anything can do ?

6 Balas

normal, nty bila ank awk dh confident utk lepas tgn. die akn berjalan sndri. dh ade basic memapah kerusi meja, lepas tgn sikit2 tu ok la.. temph berjalan max 18bln ye. make sure die dh ad basic berjalan tu. klu smpai 18bln still duduk x mampu berdiri atau memapah meniti ke 1 tpt lain, bole reffer pakar. mhkn ad mslh lain.

Anak sulung sy dulu masa 1 tahun 2 bulan tu lah baru start berjalan 1 langkah pastu jatuh balik. Paling lewat 1 tahun 6 bulan lah utk bg die masa start pandai berjalan tu. Insya Allah ada masa lg utk train anak awak 😊

anak sy pun tk berani lagi nk berjalan..dia suka meniti tepi² je klu nk pergi suatu tempt

baby paling lewt tiga tahun boleh berjalan , so nti g kk try tnye nurse.

anak kami 1tahun 3bulan baru berjalan

galakkan dia berjalan