Sy baru 6w2d, smlm p klinik, doc scan x nampak pape. Doc syak hamil luar rahim. Kena refer HSI 😢

Ada pengalaman x?

4 Balas

Saya baru balik dari HKT. Lama jugak la prosesnya...dari kol 1 sampai la kol 5 ptg. Memula pagi tadi pegi HSI tp dorg x terima surat dari klinik swasta.. last² pegi HKT. Amik darah, test air kencing, pastu 4x jugak scan mmg lgsg x nmpk apa. Pastu kena masuk air sebotol, then scan semula. Baru nampak kantung dlm rahim. Alhamdulillah.. lega sgt² Nanti Lagi 2 minggu doc suruh scan semula.

2y ago

Hai awak saya macam awak juga tapi saya 4 minggu..esok saya kena repeat ambik darah..saya perlu pegi ke tak yer?? Sebab saya tak sakit perut lngsung dan bleeding pun😭

saya mcm tu masa 4w lepas berberapa kali chck dekat bawah akhernya nampak.. first doktor ckp yg baby saya tak nampak mybe diluar rahim hari ke 7 saya pegi hospital doktor scan akher nya nampak tu pun scan kat bwah kat perut taknampak lagi tunggu bulan 9 ni scan lagi harap ii baby takde apa ii lah amin🤲🏻🤲🏻

2y ago

risau kan bila doc cakap hamil luar rahim. ritu saya pegi scan cuma nmpk kantung je. After 2 weeks kena repeat scan. Mudah2an kali nie nmpk dgn jelas

ni yg sy lalui sis...skrg tgh ad dlm emergcy amik darah..ikutkn kalau cnfem pregy sy baru 8w3d..bile scan dri bwh xnmpk pape..doc refer sy ke hkt...emm sedih sgt..

2y ago

Hai awak sekrang awak macam mana yer

awk ada keluar darah apa2 tak

2y ago

takde.. sakit perut pon takde.. alhamdulillah.. dah nampak kantung dlm rahim