bacaan bsp

Ada org terengganu yg gdm tak? nak tanya guideline bsp tempat ibu2 macam mana ye? sy pelik bacaan tgh hari sy 5.4 dia kata tinggi.. dia kata kat terengganu 5.3 tak kisah pagi ptg siang malam.. sy sblom ni tak pernah merah sbb bawah 6.. tp balik berpantang sini habis merah2 buku.. dan kene on ubat

6 Balas

lain klinik lain prosedurnya sis. kalau klinik tempat sy memang ikut yg tertulis dlm buku pink. sis boleh tanya doc masa review bsp,tanya knp mcm ni. kadang nurse tak sama pendpt dgn doc. tp bila doc dah ckp,memang nurse terpaksa ikut ja.

Hai sy mommy gdm terengganu. Normal bacaan doksilap pagi bwh 5.3, tghari bwh 6.7, ptg bwh 6.7, mlm bwh 5.7. Sy bacaan 4 lebih or 5 lebih normal je, cume haritu bwh 4 jd tulisan merah sbb takut hippo.

1y ago

ouh ykaa . em tq sis . bru dpt tahu gdm masa mngndung 6 bulan hritu nihh alhamdulillah dktr scan n nk thu berat bby tu semua tkot bby besaq kn tpi tk oke ja @noraijah galius

kalau ikut buku pink, sblm mkn kne bwh 5.3. lps mkn 2jam 6.7.

1y ago

suruh doc/nurse ru rujuk buku pink. ini prosedur standard takut diorng terconfius puasa2 ni

pelik jugak eh...🤔..apa pasal x sama plak kan

Memg awk.. Tghri xblh lebih 5.3...

fasting