Hb low ada lagi 2minggu lagi nak g checkup baby 21 weeks

Ada orang suggest makan spirulina elken ketika hb low boleh meningkatkan hb betul kaa ?nak makan macam mna yaa boleh bantu tak sis ?

7 Balas

Saya makan 4 biji spirulina setiap hari masa first check up. Hb cantik. Bila second check up dah malas makan, terus hb turun. Ini nak start makan balik..

mkn buah jambu batu sis.. sya mkn yg tu je utk maintainkn hb.. jgn cmpur asam smua.. sya akn makesure shari sblm checkup kena mkn jambu batu..

makan jambu batu banyak2.. alhamdulillah menjadi kat saya.. dari 9.5 naik 11.5.. jambu batu + zincofer

sis cuba mnum jus delima gulsan stiap pagi perut kosong..inshaAllah hb naik cantik nti

mkan buah jambu batu sis..tpi jgan cmpur dgn srbuk asam..daging pon boleh naikkan hb..

Better go for something organic sis. Makan jambu batu, sangat membantu in shaa Allah.

Sy minum jus dailymama