sippy cup

ada mummy penah guna sippy cup avent ni tak ? anak saya jenis reject botol susu. hujung bulan ni 6m dah boleh mkn & minum air masak. ingat nak try sippy cup pulak utk ajar minum air masak. atau ada cadangan lain ? ?

sippy cup
1 Balas

Guna straw bottel senang . Botol ni suka tumpah . Tapi macam anak saya kan mula tak reti juga hisap sebab anak saya jenis jumpa getah je dia kunyah . Last saya ambil straw milo kotak tu saya bagi dia belajar sedut guna tu , dah pandai baru bagi minum guna botol straw . Sehari je ajar terus pandai

4y ago

6m start je makan dah boleh ajar . Lagi cepat dia pandai lagi senang nak didik anak suka minum air kosong . Cuma kalau nanti anak jadi yang jenis makan je nak minum air sampai kenyang air tak makan kena bagi anak minum guna sudu time makan untuk limitkan air dia . Saya ajar anak guna straw milo kotak tu saya potong pendek kan , bila dia dah tahu sedut terus saya bagi botol . Senang macam ni sebab bila keluar , ada perubahan suhu anak akan minum air ikut keperluan badan dia