Pantang bersalin czer bersama suami

Ada mummies yang pantang bersalin czer dengan suami je tk? Tanpa bantuan keluarga. Macam mana ye?

4 Balas

Saya pun berpantang dgn suami je. Czer dan anak pertama... Alhamdulillah Allah permudahkan. Dua minggu terawal agak stress, seb hari2 (2hari sekali) kene keluar cucuk heparin kt klinik. Bawak baby lagi. Syukur mandi, masak semua husband uruskan... Family jauh. Moga dipermudahkan sis

Sy pantang 15 hari ptama sndri..sbb fmly jauh. Hal2 rumah mmg serah pd suami. Mndi anak pun sama. Sy byk rehat sbb dh byk bgerak (cucuk cair darah, check kuning anak). Cuci luka kdg2 buat sndri, klu suami ada, suami tlg sekali. Dh kuat sikit baru travel balik kg hbiskn pantang.

saya ank pertama pantang sendiri , sbb masa tu pkp mak tak dpt nk datang , polis pun lahaii , jaga ank pantang pon tak boleh masa tu😩 alhamdulillah , ank tak banyak ragam , nasib baik ada bidan urut ajar2kan sikit2

saya pantang dengan suami...saya czer..sebab tiada org jaga ...kita jaga sendiri