Susu formula

Ada mummies yang kasi susu formula tak dekat newborn? Saya bagi susu formula dekat baby sebab susu badan saya tak banyak. Pump kiri knan cakpir dapat 1oz je. Kadang kurang lgi dari tu. Baby dah 2minggu

9 Balas

saya pun first mom. first week tu mmg 1oz je susu. anak pun kuning juga. milk booster beli tp tak diminum haha. pastu CL saya kata, apa yg saya suka makan itu akan jd milk booster saya. saya suka cereal, setiap kali lapar mesti nk cereal and mcm mindset kalau dah makan cereal mesti akan bnyk susu badan. alhamdulillah skrg dah dpt sampai 3oz. insyaallah boleh cuba lg. makan makanan yg awak suka :) mindset mmg penting. waktu nurse cakap mcm tak percaya. rupanya betul..

Awak dah try urut? Saya bagi jugak newborn dari hari ke 3 FM Sbb susu badan lambat kluar n baby kuning. Cuba urut n bnyk mkn sayur hijau/lobak putih,mindset kena rilex..insyallah ada bnyk nnty. Milk booster jgn beli, tak membantu Sbb pernah alami masa anak first.

smela dgn sy dlu. start dri tu smpaila skrg sy amalkan minum susu kambing tiap2 hari. shari 2 kali mnum. ble hri2 mnum mkin brtmbahh susu sy.. kdg2 sy bg jgk susu fm kt ank sy tp xkerap la.

Saya pun sama, start bagi susu fm bila kena jaundice and weight loss banyak sngt. Kalau pump kiri kanan pun biasanya dapat 1oz je. Tapi before bg susu fm saya keep offer baby utk bf dulu.

ituu mmg demang baby awk untuk umur tuu. positif. jgn kejarkan kuantiti susu untuk 1 sesi pump tp kerapkan pam/power pumping untuk susu bnyk.

cuba beli mamom tablet. insyaallah susu meriah. sbb saya pun makan mamom tu. alhamdulillah susu sehari blh dpt 5oz

nak tambah susu badan, cuba makan bubur lobak putih.. ikhtiar je.. saya amal tu.. 1 hari dh meriah susu

2nd day dah bagi. Selang selang dgn bf sbb tak banyak susu jugak.

Saya pun sebelum ni kasi susu formula utk baby saya.