Rasa2 ada lagi x yg perlu list?

KEPERLUAN MAMA - [ ] Beg hospital - [ ] Breast pads - [ ] Maternity pads - [ ] Pad overnight panties / pampers dewasa - [ ] Pad biasa - [ ] Disposal panties - 1pek - [ ] Nursing bra - [ ] Tudung sarung - [ ] Kain batik - [ ] Stoking pantang - [ ] Stretch mark cream - [ ] Nipple cream / nursing butter - [ ] Ubat sembelit / lembut najis SET BERPANTANG - [ ] Bengkung - [ ] Lotion herba mustajab - [ ] Minyak angin - [ ] Tungku herba mama - [ ] Mandian herba/scrub - [ ] Tangas BARANG PENYUSUAN BABY - [ ] Pam susu - [ ] Milk collector (silicone) - [ ] Milk booster (jika perlu) - [ ] Ziplock susu (milk storage) - [ ] Botol susu saiz NB - [ ] Berus botol susu - [ ] Sabun botol susu - [ ] Warmer botol susu - [ ] Thermos kecik/besar KEPERLUAN BABY - [ ] Baby cot - [ ] Tab mandi bby - [ ] Tilam , bantal, selimut - [ ] Kelambu - [ ] Trolley 3 tier - [ ] Bakul untuk barang2 trolley - [ ] Drawer rack / storage baju bersih - [ ] Bakul baju kotor - [ ] Penyidai kain (3 tiers) - [ ] Sabun basuh baju - [ ] Tungku herba baby - [ ] Sapu tangan x 3/4 - [ ] Tuala mandi x 2/3 - [ ] Wet tissue (kne bli lebih) - [ ] Pampers NB - [ ] Diaper bag - [ ] Botol spray - [ ] Alas getah / changing mat - [ ] Plastik diaper PAKAIAN BABY - [ ] Baju NB lengan panjang x5 - [ ] Baju NB lengan pendek & sluar pndek x5 - [ ] Baju lubang2 lengan & sluar pendek lubang2 x 3 - [ ] Baju lubang2 singlet x2 - [ ] Baju sleepsuit/jumpsuit x 3 - [ ] Baju romper x 5 - [ ] Baby tight / legging x 2 (utk pkai dgn romper) - [ ] Baju 3-6m lengan pendek & sluar pnjang x3 - [ ] Baju 3-6m lengan & sluar panjang x3 - [ ] Barut - x3/5 - [ ] Bedung besar x 4/5 - [ ] Bedung 1 set x4 - [ ] Hoodie blanket - [ ] Lampin - 1 pek x 6 - [ ] Mitten, booties & topi x 3set - [ ] Stoking x 3 (besar sikit) BABY CARE - [ ] Set baby care (anakku) - Sabun mndi - Shampoo - lotion - bedak bby - [ ] Minyak telon / baby balm - [ ] Nappy cream - [ ] Manicure set - [ ] Grooming set - [ ] Cotton buds & ball - [ ] Nasal aspirator - [ ] Berus lidah bby - [ ] Thermometer TAMBAHAN - [ ] Makanan berpantang (hosp) - [ ] Ziplock bag hospital - [ ] Susu formula baby - [ ] Puting susu lebih - [ ] Pampers saiz S - [ ] Zikir audio plug - [ ] Kipas kecik (utk g checkup) - [ ] Gym ball - [ ] Sterilizer - [ ] Sanitizer - [ ] Plastik diaper - [ ] Pregnancy / nursing pillow - [ ] Baby carrier - [ ] Car sear - [ ] Stroller

2 Balas

pampers utk nb x perlu byk. beli 1pack yg ade 50pcs ckup. lain beli size s. sbb bby cpt membesar. nak2 lagi keluar dh 3.5kg above. msuk 4kg dh boleh pakai size s

1y ago

Tula ikut cutting jgk kn.. tq sis

Tambah Tuala utk mama & baby

1y ago

Dh ada dkt dkt kperluan bby utk tuala mndi.. yg mama punye xlist sbb basic gune yg dh ada😬 btw tq