KUAT KENTUT

ada ke yang mengandung kuat kentut?? macam pelik tapi ini lah yang aku rasa. Ke memang jenis kuat kentut ? Selalu ckp dekat husb ‘Sorry biy baby kentut’ . lepastu dlm perut rasa mcm ada angin, ada bunyi macam lapar padahal baru je makan. krem2 tu selalu rasa mcm period pain tapi tak kuat.

31 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy kandungan 1st n 2nd xde ula selalu kentut..tp kandungan 3rd ni, masa awal2 prgnnt hari tu..selalu kentut..risau jg,mcm2 d fikiran..risau gugur pn ada..sbb masa melahirkn anak 2nd tu...petandanya selalu kentut..berulang2..malu jg dekat kawan2 bed lain..sbb jenis kentut ada bunyi..kentut tu berterusan sampai la air ketuban pecah kat atas katil wad...tu yg masa prngnt ke3 ni risau kentut selalu...tp, sy abaikan ja..so skrg ni trismtr ke2 da normal...xkuat kentut da...hahahaa

Baca lagi

saya pon kena masa awal pregnant. doc scan, katanya bnyk gas kat rahim.memang nmpk pon gelembung kosong macam buih. masatu kebetulan saya kena kencing kotor, so doc bg ubat kluar angin. doc kata tak elok sbnrnya bila ada angin dalam badan masa pregnant. tp saya tak ingt kenapa. seeloknya refer doc 🤗

Baca lagi

Itu normal. Semasa ibu2 hamil terutamanya pd trimester pertama kadar hormon progesterone meningkat. So, sometimes kit akan banyak buang angin drpd kentut /sendawa tu Bagus utk elakkan kembung perut Dan angin naik d dada. Bykkan minum air, mknan berserat dan elakkan mknan / minuman bergas.

Kalau sy, suami sy yg kuat kentut .. Berirama pulak tu pastu, "sorry yang" . Geram je huhu .. Kalau time tido lg laa .. Punggung mngadap kite skli dia kentut .. Adui lahh .. Trus x tdo sy .. Sy kentut jg, tp sy kntut smbunyi² .. Bukan dpn suami 😅 segan

die ikot kandungan n pemakanan jugak sis... saya ade yg mengndung selalu kentut... ade pula yg susah betul nk kentut... tp kentut ni biase xd bau... cume mungkin angin je... saya pernah tny dokter, ade kemungkinan, baby nk membesar, die tolak angin keluar

Kalau sy pula sy lepaskan je husband pun surrender dgn keharuman harum semerbak🤣 tak kisah sangat dah pasal kentut depan husband ni.. Husband pun mcm tu juga🤣🤣 otak kami pun sama2 masuk air🤣

2y ago

🤣🤣🤣

Bestny mcm tu. .msti perut slesa kn. .sy ni jrg kentut,kentut pn pya main payah,kena ngejan bru dpt kentut. .😅. .tp sejak2 mnm maltofer ada ok sikitlh. .

Hahhaa sama la macam saya, kerap kentut, kadang dah dekat nk tidor pun kentut, suami selalu perli, kentut sy sejak2 hamil ni berbau 🤣🤣

Sama.. Kuat kentut kuat plus berbau 😂😂 tp lepas bersalin dah tak kerap kentut kuat dah...rasanya pembawakan baby juga tu.

2y ago

hehe okay sis

Orang mengandung memang banyak kentut sis , tatau kenapa tapi serious rasa best asik kentut hahaha🤣🤣🤣