Tips legakan anak hidung tersumbat

Ada ke tips atau petua untuk anak hidung tersumbat, anak 11m+. Tak boleh tidur sepanjang malam sbb dua² hidung tersumbat, merengek sampai pagi,rabak jugak lah mata ni sbb jaga dia tak tido2. Ada apa2 tips ke utk legakan anak hidung tersumbat ni..

10 Balas

Anak sy tu hari bnyk Kali kene gak selsema ni. sy buat minyak bawang putih. pastu kerap sterimar hidung dia bg lega.. sy kalau nampak dia gelisah sumbat hidung mmg sterimar terus. sebelom tu doktor ajar tepuk percussion dada ngn belakang br sterimar pastu sedut pakai nasal aspirator tu then br letak minyak..kalau dia melalak ke tolak2 kee.. sis kene mintak bantuan suami utk pegang. mcm sy suami memang kene pegg sbb Anak sy kuat meronta. so buat 2 org baru senang.... pastu make sure sedut betul2 air tuuu.. doktor mmg Suh sterimar banyak Kali sehari tu.. nk xnak kene kebalkan hati lah tgok dia nanges. dlm fikiran sy,nak bg dia lega jeee. br dia Lena tidur kite Pon dapat rehat...tips ni mnjdi utk sy Alhamdulillah skrg jrg dh dia selsema yg teruk tu... lega kite ni xyah tgok dia terseksa hidung trsumbat... moga tips ni mnjdi jgk utk sis