Serah diri 5 hari sebelum due

Ada ke sesiapa kt sini bersalin kt ppum tp kena serah diri sebelum due date. Walaupon tidak ada masalah kesihatan pon. Perlu ke? Doc cakap akan masuk belon. Boleh share ke. Anak 1st. Sy takut

1 Balas

Kena induce tu.. masa check up terakhir awak / bayi ada apa isu ke? Bayi besar ke atau lain2? Saya kena induce sebab GDM on medication. Slps Induce dgn belon tu saya sakit mcm heavy period pain hingga saya menonggeng di birai dan atas katil. Selepas 2 jam tidur dan mandi, ok dah.. layan contraction je. Apapun, kita bertenang ok.

2y ago

Masukkan apa2 kat vagina semua sakit 😬 bg saya tengok pada cara doktor yg masukkan. Ada yg masuk secara gentle, ada yg kasar bg kita. Selepas dimasukkan belon tak sakit dah, cuma kita rasa janggal lah. lepas tu rasa sakit, ikut lah masing2 punya rasa. enjoy the moment. 🥰 apapun mudahan Allah permudahkan urusan puan bersalin dgn baik tanpa mudarat