Due date 16/1/2023

Assalammualaikum. Due date saya 16/1 ni. Esok 15/1 last appointment & kk ada bagitahu kalau tak ada tanda2 bersalin juga kena serah diri seminggu selepas due date. Maknanya 22/1 kena serah diri. Memang tarikh serah diri tu seminggu selepas due date ke ? Maaf bertanya. First mum #ingintahu

9 Balas

Saya pun nurse bgtau macam tu sis , nurse kata sbb takda gdm takda darah tinggi due date boleh lajak lagi seminggu . After seminggu tu tak keluar lagi baru serah diri

1y ago

Ohhh betul la tu. Saya Alhamdulillahh takde apa apa masalah. Maybe sebabtu kena serah diri seminggu after due date.

Saya pon sama kalau due 16hb tp bby seronok lagi dlm perut.. bukaan baru 2cm Doktor bagi lagi seminggu kalau tak beranak juga kene serah diri paksa bersalin 🥲

yup sama lah. due 12/1 then kk extend smggu. alhamdulillah 14/1 dah bersalin. byk kan exercise puan, inshaallah smg dpermudahkan urusan bersalin ya mommies💪🏻

1y ago

Alhamdulillah congrats sis! Boleh tahu sis buat exercise apa ye? Sy due 19/1 baby masih seronok dlm perut 😮‍💨

saya due 17/1 tapi 16/1 ni da kene serah diri .. badan rase cm demam je skunk ni ghisau sangt esok nk gi hospital 😭 ..

sy edd 17/1, masih xde tnda2 jgk..17/1 last checkup kt kk..18/1 jmpa pkar..xtau kna serah diri atau bg masa seminggu lgi

1y ago

Awak ada masalah apa apa tak ? Gdm atau darah tinggi ke ? Sbb katanya kalau takde apa apa masalah akan dibagi masa seminggu. & kalau ada masalah akan serah diri time due date atau sehari slepas due date

Eh sme la kite. Sye due mrin 14hb. Doc pun sruh smbung lgi smnggu. Huhu. Smoga bby2 kite cpt kluar ye.

1y ago

lah, sama la, anak sulung jugak. tapi haritu saya dah keluar mucus plug dengan lendir berdarah. pergi pac, bukaan baru 1cm, dorg suruh balik dulu. sampai sekarang la takde rasa sakit nak beranak lagi

sy hrini blm ade tanda jugak alahaiii bby ni ghisauuu

yup awak. selepas due date. nurse akan tmbh

1y ago

sama2 awak☺️. semoga urusan awak dipermudahkan. semoga proses kelahiran baby awak dipermudahkan

slalu nye mcm tu..

1y ago

Ohh macamtu ya. Terima kasih ya 👍🏻