normal ke?

ada ke orang tak happy bila tahu dia pregnant mcam saya ni.. normal ke ibu preg rasa macam ni permulaan..? hummm??

25 Balas

Sejujurnya saya mula2 dpt tau mgandung yg kedua ni saya nangis tk gembira. Sbb nya minggu berikut saya ada temuduga kerja kerajaan. Jd saya xbersedia utk mgandung. Tp bila direnung dan suami pujuk saya, rasa berdosa sgt sbb xterima anak ini. Bila Allah uji saya bleeding 12w keluar ketul darah, saya nangis semahu2nya..saya ingt anak saya dh tkde. Baru saya sedar yg saya sbrnya syg anak saya dan tk mahu kehilangan dia. Saya bersyukur dan gembira dgn apa yg Allah rezeki kan pd saya. Ohh yea saya xdpt pun kerja kerajaan tu, tp tkpe saya redha. Saya ada anak2 saya dan suami yg support tk kira masa. Moga sis pun begitu juga. Moga sis dipermudahkan urusan yea. Hug for you sis.

5y ago

Sye nk masok 27w da. .heheh. .due sis nk dkat puasa la kn l h krg. .?InsyaALLAH aminn. .moga dipermudahkn urusan kta nty. .exctd mcm nk bole bby slong. .😊🤗

Saya masa mula2 dpt tahu pregnant hati dan berbelah bahagi..sbb baru je kawin..biasalah baru kawin ni serba serbi belum lagi cukup,dgn takut jarum,dgn pikir psl kewangan semua lagi,pikir nnt anak nak bagi siapa jaga sbb saya bekerja.. Tapi bila dah buat scan,dgr jantung baby,terus rasa bersyukur,allah bagi saya peluang utk jadi seorang ibu..dan saya percaya ada rezeki utk anak saya yg bakal lahir nanti ❤

5y ago

Sama. Sy pun dikira bunting pelamin. Dgn fikir kewangan xckup. Dgn beban kerja kalah PM. Dgn takut mkn ubat. Tp bila da masuk 4 bulan ni da hilang da sume tu.

Mcm saya juga dulu betul2 rasa belum bersedia. Anak sblm baru umur 2 thn lebih. Tapi suami pujuk dan dia pun suka saya preggy. Sepanjang awal preggy langsung takde alahan mcm preggy sblm2 ni. Seolah Allah permudahkan. Slowly juga saya terima. Tak sabar nak tunggu deliver je. Now 22 weeks. 😊

Normal sis.. Tpi sy bkn happy mula2, sy tkt, sy tkt kandungan kali ni berakhir dgn gugur lgi, sbb sy ada history miscarriage 5kali..tpi syukur sbb semua akhirnya berjalan dgn lancar, bila dh rs tendangan and gerakan baby, hati bru mula beria2 and excited tggu kelahiran pd bulan March ni nnti

5y ago

Semoga ibu & baby sihat2 je. Semoga semuanya dipermudahkan ye 😘

Sayaaa ! Baru 3 weeks kawen dah tau preggy. Xdan honeymoon. Laki bini blurrr bile tgk upt dua line hahah. Tapi lama² tuu ok je. Once pergi check up KK, buat scan, rase baby kick. All gonna be excited tggu si boy ni lahir april 2020 ! Siap hari² usha shoppe tgk baju babyy comel 😂

5y ago

Sama lah kitorang kawen terus lekat. Honeymoon takde feeling sebab bini alahan teruk 😂

Sy bukan rasa tak happy tp lebih pada rasa takot. Takut tak dapat jadi good mom.. tapi bila baby lahir.. jaga dia semua rasa bersyukur sgt Allah beri dia. Tp Allah pinjamkan sekejap je. 5 bulan baby pergi pd penciptaNya. Sis enjoy the moment ok. InshaAllah semua baik2.

Sayaaaa. Sbb saya preg luar nikah and mmg tak happy, benci, puas saya fkir mcmna cara nak gugurkan baby. Depression teruk. Tp alhamdulillah skrg sy da redha n pecaya Tuhan jentik ujian ni utk sedarkn sy dari trus hanyut dgn dosa. 30weeks now 😊

5y ago

Mmg nak jaga sis.mudah mudahan dipermudhkn smuanya slasa ni

Sy pernah rasa x happy..msa 1st time pregy..sbb nk kje kan..n sy mmpersoalkan rzeki..Eih xawl sgt ke aku pregy..bila dah sedar,xbaik mcm tu.letak surat resign sbb nk jga kndungn..lpstu esokknya keguguran...n bru tahu sakit dia cmmna..ngis non stop...sy mnyesal sgt2😭

5y ago

Insyaallah...due march2020 ni..😍😘

Bukan tak happy. Cuma terkejut sebab kawen2 terus lekat. Hehe. Tapi masa 7weeks dengar jantung baby, automatik kami laki bini menangis. Tak percaya ada nyawa dalam rahim ni. Sekarang dah keluar seketul ada depan mata ni lagi happy. Tiap masa rasa nak gomol 😍

Sy awal2 dpt tahu preggy no4 ni mcm blur jugakla. Sbb merancang, anak no3 bru stahun dgn kita kerja lg. Umur 31 anak nk msk 4. Rasa mcm awal sgt. Bila fkir2 blik, rezeki Allah nak bg. Ramai yg kwen xda anak. Kita Allah bg kenala bersyukur..now 19w da. Baby 2020