Ubat zincofer

Ada ke mommy semua takboleh telan ubat tu ye? Saya takboleh makan lah ubat tu.. ada cara lain tak

33 Balas

tp klau xboleh makn juga boleh ja klau mkn obimin. sy awal2 tu boleh tahan jgk la walaupun rsa nk trkluar blik. last skli sy tnya nurse then dia ckp boleh ja klau mkn obimin n stop zincofer. asalkn mkn ubat ni sbb utk prkmbngn bby. cuma mntk nasihat nurse. kdg2 nurse akan syorkn ubat lain yg kna bli kt luar. sbb ad yg ok

5y ago

Betul tu sis. Sy refer doc sebab x boleh telan zincofer. Mula2 ingat nk try Obimin tp doc x suggest sebab obimin kandungan iron paling rendah. So doc suggest Iberet. Alhamdulillah. Serasi dgn sy 😊