Breast lambat penuh

Ada ke ibu yang rasa breast dia lambat penuh lepas menyusu? Huhu saya tengah mengalami. Saya pernah tanya LC pasal ni dia cakap breast lembik bukan sebsb takda susu dan bila saya picitmmg ada dan saya cuba positif tapi bila saya nak bagi susu baby marah2 😭😭 mohon pandangan semua dan kata2 positif

6 Balas

sama sis. tapi susu selalu menitik je, baby pun berat naik cantik, kencing berak okay. baby saya pun selalu marah especially dah hujung2 menyusu sebab flow dah start slow dia tak sabar. dia suka yg awal2 time flow laju tu je 😅 jgn terpengaruh iklan2 milk booster yg konon buat breast sentiasa penuh tu. tak elok sebenarnya. nanti otak dapat feedback stop pengeluaran susu. and saya tak faham feedbacks yg puas hati kata breast sentiasa penuh. bukan selesa pun 😓

1mo ago

Huhu anak sy pun selalu tarik tarik mcm marah, kadang kadang rasa jugak tak cukup susu ke eh? Tp berak kencing berat pun okay. Tp itulah, haih sabo je la baby

Btl dh tu apa LC ckp.. Slagi mmg ada susu ok je sis..klu breast penuh smpai nk bengkak mcm tu kna pump/marmet pula klu x nti baby byk dpt foremilk/flow lju sgt.. klu flow susu msih ok..maybe latching baby x ok, tu dia marah kot..make sure mulut hisap dri aerola

2mo ago

Terima kasih sis. Tula saya selalu ja perasan lalau breast penuh sangat memang yg memancut tu susu foremilk.

ntah la sis, sye xpernah rse breast pnuh, tp stakat ni alhamdulillah anak menyusu ok je. berat pun naik cantik je, skng dh stahun. mybe latching baby xok ? or flow susu tu slow tu yg baby marah.

2mo ago

Haa flow susu slow tu la maksud saya. Sbb breast dah ringan kan.

Salah tu..baby marah2 myb latching xbtul rsenya sb bby sy pun cmtu dlu..awk xyah stress,mkn mknn yg mrgsang susu,jga emosi bbaik insyallah susu akn stiasa ckup utk bby.

2mo ago

Terima kasih sis. InsyaAllahh

breast sy lembik je selalu, saiz bra 36 dr zmn blaja sampai skrg size sama. anak fully bf sampai now 2y masih bf

2mo ago

wow bestnya. dulu i saiz 38 bila dah ada anak ni naik 42/44 camtu 🥹

Check balik timing susu ☺️ boleh request your LC utk troubleshoot ☺️

2mo ago

Okay terima kasih