Macam mana nak kosongkan breast kalau anak menyusu sekejap sekejap sahaja

Hai mommies, anak saya kebiasaannya menyusu selama 10 min kemudian dia tidur, dan breast tak kosong lagi masatu. Macam mana saya nak kosongkan breast ya sebab bila dia bangun semula, breast tersebut dah penuh balik dan saya patut bagi susu di breast yg sama atau breast yg sebelah lagi?

2 Balas

breast yang dia dah minum tu mommy try marmet, jangan pump takut nanti oversupply. bila dia bangun nanti bagi breast yang sebelah lagi yang dia belum minum tu

Biasanya pam breast tu. Bagi sebelah yg lain pula next round.