Tertanya2

Ada ke ibu ibu yg sedang prgnant masuk 4bulan tapi masih tak nampak lagi, kadang kadang tertanya2, aku mengandung ke tak eak. ?

41 Balas

Sama laa dengan saya . Sekarang dah 5 bulan tapi perut tak nampak lagi . Sampaikan akak2 kat tempat kerja , sedara pon tegur perut tak nampak . Paling sadis lagi , siap cakap ntah ntah tak pregnant kot . Siap suruh saya check lagi sekali . Sedih saya dengar orang cakap macam tu . 😔

5y ago

Kann, org terdekat pulak yg ckp. Kita ni pun first time yee jd takut dengarnya. Tapi kawan kawan ramai suruh positve and abaikan jee soalan tu. Kdg kdg mkn sikit pun kena setepek 'patut la baby nya kecik, tk nampak lg',

Sy sis..sama la perut xnmpk...sblm ni pikir mcm sis jgk...mgandung ke x...tp alhmdulilah checkup kt kk smlm...doc scan, nmpak la baby duk bergerak2 kt dlm...doc tnjuk ni jantung, ni kaki, ni tgan...bru yakin ada baby dlm perut hehe..xpe, nt checkup doc akan scan.

Samala sy 4bulan still biasaw je .xbrapa nmpk ramai tgur mana perut xnmpk, kdg2 nk sedapkn hati ckp la buat apa nk tnjuk2 hahah xkn nk pakai baju ketat2 supaya nk tnjuk perut ..mcm tu je la.. sbb kdg2 rasa annoying yg jenis tgur tu .

Saya dah nak masuk 4 bulan dah. Perut mmg tak nampak, org tegur nampak mcm tak mengandung. Tapi bila scan elok je terlompat dalam perut tu. Nak nampak tunggu bila perut kekenyangan. Baru la nampak bulat perut haha

biase je tu sis, org kate 1st pregnan xnmpk sgt. sy ni 8-9 bln bru nmpk perut kdepan. org nk kate sy xmgndung pon xpe. apa yg penting ibu dgn anak sihat sudahhh. jgn fikir apa org kate.

sy 4 bulan pun xberapa nmpk, nk msuk 7 bulan nmpk, dh hujung2 lg la nmpk besarnye, dgn perut tebal n air ketuban byk, so jgn risau, nt akan nmpk jgk 😊✌️

😅 normal sis...sya 6 bulan masa raya pkai jubah hitam orang tak prasan pun pgnant...masuk 8 bulan bru tnya da ada isi? 🤣hmpir nak beranak bru ditanya...

Normal. Sy dah 5 bln pn org duk ckp perut kecik. Baby kecil dlm perut tak apa. Senang nak kandung. Janji baby sihat & sempurna sifatnya.

Sama ngn sy..dh 4bulan dh tp tgk perut cm sama je..sy rangka jenis besar..kdg nak scan takut..hope baby sihat jelaa😌

Normal je tu sis, tgok pada badan masing2 ada yang nampak, ada yang sampai bersalin org x thu dia mengandung 😆