New Mom Ready

Nak tanya, masa mengandung pernah tak terfikir, bersediakah aku nak jadi ibu? Bersediakah pasanganku untuk menjadi ayah? Sbb saya kadang² tertanya jugak ni...#1stimemom

4 Balas

tu normal je , tapi saya dah rasa ready masa pertama kali mengandung sebab ttc 6tahun kan .. ehehehe suami pun okey je alhamdullillah suami menjalankan tanggunjawab dengan baik , sekarang nak masuk anak no 2 dah pun baru 18w.. setiap ibu bapa mesti ada lah juga terfikir kan lagi2 dengan ekonomi yang sekarang takut tak mampu tapi tulah Allah sentiasa cukupkan rezeki kami , bersyukur dapat juga anak saya membesar dengan sihat sekarang yang sulung umur dia dah 1tahun10bulan

Allah yg tiupkan seorang malaikat dlm rahim kita maksudnya kita bersedia la tu sis. sya pun mcmtu jugak kdg terfikir Allah lebih tahu kemampuan kita jdi seorang parent. sokay klau ada rsa mcmtu. smga kita dpt jdi ibubapa yg baik utk anak2 dlm menjaga & mendidik mereka. InSyaaAllah

hi mommy. saya pernah jugak fikir macam tu tambah lagi first born saya masa saya berumur 20 tahun. pasangan kita bersedia atau tidak belakang cerita tapi yang penting kita sebagai ibu kene tambah ilmu parenting.

2y ago

Itu la... kejap rasa mcm ready. kejap² tertanya² sendiri ready ke tak hahaha

tu biasa je. tapi bila Allah dh bgi rezeki, mkna nya kita dah bersedia. kdg2 kite je suka overthinking. 😂