apa itu thalassaemia

Ada kah thalassaemia ada juga kena pada baby baru lahir..Ada kah thalasaaemia sama dgn G6PD

2 Balas

Thalassaemia ni tak silap darah merah kurang .. Darah putih tinggi .. Kalau preggy dorg akan ambk darah setiap kali check up .. So kalau hb always low .. Dorg akan ambk darah lg utk ujian thalaesemia ni ..

12mo ago

kalau daripada ibu bapa tiada salasilah thalassemia kan, baby @ anak tu takkan dapat kan? sbb ianya melalui genetik kan?

Anak saya yg baru lahir ni sel darah putih tinggi tapi dokter cakap baby girl tak kekal yg kekal hanya lelaki je kan