Perut kecil 7 bulan

Ada ka sesiapa yang mempunyai pengalaman anak pertama perut kecil ? Normal tak ye bagi kandungan yg berusia 7 bulan ? Saya bersykur sebab perut sy tak nampak sangat sekurangnya tak jadi tumpuan. Tapi org sekeliling kerap ckp perut tak nampak lah, iyake 7 bulan kecik lah, pastu cerita yg masa diorg preg tu perut diorg dh npk dsb... Sy rimas lah, dan boleh buat saya jadi stress. 🥴 cmna ye nak tutupkan mulutttt merekaa.. Tapi klu sy buka baju nampak je perut sy bulat 😌#firstbaby #ingintahu #seriusnanya

31 Balas

sebenarnya kan perut besar/kecil bukan satu masalah selagi misi/doc takda cakap apa2 , bagi saya ia sangat normal , ikut pada saiz badan dan perut masing2 rasanya masalah macam ni dah tak perlu nak ambik kisah puan.. biasalah mulut orang semuanya tak kena dimata , perut besar/kecil jadi isu .. ibu2 mengandung pliss lah better jangan dilayankan sangat mulut2 orang yang suka cakap pasal perut ni yang penting baby sentiasa dalam keadaan sihat , saya dulu pregnant anak pertama usia kandungan baru 5bulan tapi dorang cakap dah sarat/anak kembar , saya hanya mampu senyum je awak .. malas nak layan , hahaha .. pastu pregnant anak kedua ni ramai orang tak perasan sebab dorang ingat perut saya ni boroi je bukan pregnant , bila saya bagitau dorang cakap saya bergurau 😂 saya fikir lagi bagus biarlah orang tak banyak soalan2 berapa bulan? bila nak bersalin bagai .. hahaha yang tau je tau yang taktau tu biarkan dia senang hati aku 🤭

8mo ago

kalau perut besar tapi usia baby sepatutnya xsebesar tu pun normal la ya ? sebab baru 3bulan perut mcm 5bulan da