Perut kecil 7 bulan

Ada ka sesiapa yang mempunyai pengalaman anak pertama perut kecil ? Normal tak ye bagi kandungan yg berusia 7 bulan ? Saya bersykur sebab perut sy tak nampak sangat sekurangnya tak jadi tumpuan. Tapi org sekeliling kerap ckp perut tak nampak lah, iyake 7 bulan kecik lah, pastu cerita yg masa diorg preg tu perut diorg dh npk dsb... Sy rimas lah, dan boleh buat saya jadi stress. 🥴 cmna ye nak tutupkan mulutttt merekaa.. Tapi klu sy buka baju nampak je perut sy bulat 😌#firstbaby #ingintahu #seriusnanya

31 Balas

kecik ka besar tu tak kesah sngat pun , jnji anak kat dlam sehat dan baik² aje . dia nak prut kita besar mana?? alahaiii ada je prut kecik , anak kluar besar² je . takyah kesah sngat mulut orng . doa yg baik² untk ank kat dalam tu sudah .

ckp jak tgo badan sis kalau jenis badan gempal mmg lh nmpak tapi kalau jenis badan kurus tinggi mmg tidak berapa ketara... tapi nanti 9bulan besarlh tu😊😊 jaga makan dan kesihatan iya...amalkan kurma kalau nak awal2 ada air susu😊

perut xbesar la senang bergerak. xyah pk nk beli bj utk ngndung😂 jnji baby besa ikut weeks. n kite pun xgemuk. ni sy, dala gemuk perut besa pstu nk kuruskn bdn lg pas bsalin. hihi. enjoy.

Awk tayah la tutup mulut mereka, better awak tutup telinga awk je dari dgr kata2 mereka yg menyakitkan 😂 Berat baby normal kan ? So syukur alhamdulillah. Tu je yg awk perlu risaukan.

biasalh tu.. x pyh nk stress2..tu kn pandangan org je.. kalau dia kata kecik.. ckp je aah kecik comel mcm sy😂.. senanglh nti nk berpantang.. xde lh perut buncit2..hbis cite☺️

anak first sllu mmng xnmpk.. ikut perut...sy suka perut xnmpk😅😅baju xmuat klu perut nmpk awal 😅 anak first 7bln baru nampk perut anak nom 2.. 5 bln dh nmpk 😪😪

hang cakap lagu ni lain kali "alhamdulillah... Allah swt permudahkan aku utk tutup aurat aku ni, sbab tu hampa tak nampak perut aku. perut kan aurattt"

Perut kecil ke besar tak penting, yg penting u and baby sihat. Baby pun membesar dengan baik. Me baby dah 8bulan, pun ada yg tak perasan i pregnant😃

abaikan je org tu. jnji bby sihat. org ni mulut mmg xboleh ttp. perut besar ngata. perut kecik ngata. mengandung ngata. x mengandung pon ngata.

2y ago

Kan 😣 hmmm tekanan la kite pun..

akk kt opis sy tu smpi bersalin xnmpk perut .. sy tgk klau org ckp xnmpk perut kt dia.. dia senyum je .. myb blh buat yg sma jgk