37 minggu 2 hari

Hi . ada ka momi2 yang due date 21/6 . Yg dah bsalin . Sy harini masuk 37 minggu 2 hari . Dari semalam sakit bawah perut macam senggugut sakit on off sampai pagi ni . #bantusharing ni tanda2 nak bersalin ka ?

12 Balas

Sama Due Sis ! Sekarang Ni Baby Kerap Mengeras Setengah Jam Setengah Jam Lagi Lagi Waktu Malam , And Keputihan Warna Susu Pun Dah Selalu Keluar , Akak Saudara Kata Tak Lama Lagi Keputihan Tu Naak Habis Akan Keluar Dengan Lendir Yang Darah . Dah Rasa Berat Jugak Bawah Perut Ni . Kadang Vagina Ni Terasa Denyut Denyut Nyeri Sikit . Tak Tahulah Yang Ni Betul Tanda Nak Bersalin Ke Apa ? Nak Tanya Pada Yang Berpengalaman Walaupun Yang Ni Masuk Pregnancy Yang Kedua 🤣 Anak First Tak Pernah Rasa Mual Ke , Sakit Contraction . Tiba Tiba Ketuban Leaking 48 Jam Emergency Czer . Dah Doctor Induce Ubat Baru Rasa Contraction ( Rasa Tak Sakit Sangat ) Masih Boleh Baring Baring Vc Husb Sambil Nangis Pastu Masuk Tidur .

mungkin nk beranak dh kott. saya pun rasa mcm tu. perut tk rasa baby gerk gerk dah, sbb baby dah nk kuar time tu. mula mula rasa kerap nk terkencing dan sakit perut yg teramat sakit. pikir mungkin tkde apa, lepas 3 4 jam tunggu keluar air dgn darah, baru lah gerk hospital then terus beranak. sbb kalau pergi awal takut disuruh balik semula kalau baru 2 3 cm

Sama due kite , tp bby sy msih enjoy dlm prut 🤣 tnda ape pun blm kluar kaki pun xde bngkak , cuma mak sy kata klau sakit mngras tratur mkin lma mkin krap tu tnda nk bsalin , sbb ade org yg xde tnda lndr dn darah kluar , mcm mak sy sakit je trus nk brank 😂

Due sama 21/6 tpi bby masih seronok joget2 di dalam🥹.. senaman udah buat, jalan byk pun sudah tp bby masih enjoy.. pdhl smlm jalan jauh ke pesta buku.. baliknya sakit perut pikirkan nk beranak rupanya nk berak je..

12mo ago

yaa hehehee smga dlncarkan urusan bsalin kita yaa momi2 . goodluck💪🥰

saya 10/6 baby mcm relex lagi...ada rasa mcm²...sakit mcm kena kepak, sakit mcm ada benda nak terkeluar dari situ, sakit pinggang, sakit punggung, baby mengeras...tapi belum keluar tanda lagi...moga dipermudahkan segala urusan kita semua ya....

12mo ago

aamin ya rabbal alamin sis🥰

klau kerap sakit lbih baik trus ke hospital..ada yang bersalin tak ada turun tanda..pantau jrak sakit tu brp lma..klau da kerap sngat smpai stiap 5 minit sah² contraction nak brank la tu

12mo ago

yaa sama la sis dgn sy . tnggu sakit yang tak dapat tahan dah betul baru ke hospital . skrg ni ok lg tkda rasa sakit . mngkin false contraction sj

Sy due 18/6.. sy selalu sakit dekat ari2 dekat bawah.. rse ngilu sngt.. dy ngilu bila baby gerak2.. Sy ad la jugk rse cm sakit segugut.. tpi msih bole tahan bole kawal lagi..

12mo ago

smala sis . bila bby bgerak tu rasa sakit . sakit dia tu skjp2 . Tp sy tahan ja . tnggu ada turun tnda kluar lendir+darah atau pecah ketuban bru ke hspital

hi.due sy 22/6 makin hari makin sakitt tulang dekat celah paha ni mcm kena kepak..xtau la mungkin tanda2 nk bersalin agaknyaa😅

12mo ago

betull..sbb bby dh menurun ke bwh kita ni stndby jelaa😂😂

Saya due 22/6 sis. Saya pun sama dua hari dah sakit bawah perut haha saya pun confius tgh cari jawapan kat apps ni haha

samaa due date kita sis 21/6, tapi saya so far belum ada tanda2 lagi. semoga Allah permudahkan urusan bersalin kita ❤️✨

12mo ago

Aamin sistt . smga d lancarkan urusan bsalin kita.baby dan mami kdua2 ny selamat🤲