Najis baby sy bertukar dari kuning ke hijau lumut setelah bertukar2 susu.baby myusu fm + bf..

Ada ka ibu2 disini mengalami pengalaman yg najis baby bertukar dari kuning ke hijau lumut.baby sy myusu fm + bf.Baby sy skg berumur 3 bulan.Dlm sehari cuma sekali ja dia mbuang air besar dan najisnya cair. Sy risau dgn wrna najis sbb bila check d google,e2 mnunjukan baby sakit perut tp kalo dlm sehari cuma sekali ja dia buang air besar,adakah e2 dikira sebagai cirit birit?Sebelum ni sy bagi anak sy minum anmum,selepas e2 tukar ke dupro dan skg tukar ke lactogen.

1 Balas

Hi mommy. Kalau anak campur minum susu FM dan mungkin hari tu lebih minum susu FM memang akan menyebabkan najis warna hijau lumut. Kalau texture najis tu cair sangat dari selalu dan makin kerap dia berak macam tu kena jumpa doc ya. Apa pun pantau ya mommy. Mommy boleh jumpa doc terus tunjuk gambar najis bayi tu. Doc boleh confirmkan