Hyperthyroidism

Ada ibu² yang ada experience atau sedang alami hyperthyroidism waktu pregnant? Selain ubat hospital, ada alternatif lain dari segi pemakanan atau suplemen?

2 Balas

Sy hipertiroid sis. Hormon tggi sgt around 50-70. Skrg ni mkn ubat hospital je Carbimazol 5biji shari dan propanolol 2biji 3x shari. Try berubat traditional tp tak jd 😥sblm ni dh prnh gugur 2x sbb hipertiroid ni 😔

2y ago

😫😫. Keguguran waktu week berapa tu?

Sy bru awal bln lepas check darah utk ni.. Doc takut kenapa2 .. Sbb tekanan darah tinggi, kadang nadi ye pun laju.. Doakan sy yee keputusan darah yee okayy2 jee

4y ago

InsyaAllah ok.. yang penting kena jaga pemakanan..