pengalaman bersalin

ada ibu ibu yang berpengalaman terberak masa bersalin tak? mcm mana penerimaan nurse n doctor? (sbb ank first sy mmg rasa nk berak sangat, nurse tak bagi ke toilet. tapi sy pergi jgk sbb mmg sy sakit perut, bkn nk beranak pun tp dorg risau. saya kalau nervous je sakit perut ahhahaha). saya ada pernah nurse yg garang mulut n tak jaga hati org langsung. pernah juga kena marah sbb ke hospital luar daerah sy, menangis jgk la sy time dlm LR tu.

24 Balas

sy pun terberak atas katil je..tp biasa dorang dah siap2 disposable underpad tu..blh mntk dgn nurse,sbb kdg2 org nak meneran pun rasa mcm nak terberak je.. sy rasa tu normal kalau terberak atas katil..

Tak terberak masa bersalin sbb sebelum bersalin tu bila buang air kecil mmg najis auto keluar so masa bersalin mmg rasa nk terberak sebenarnya tak sbb baby tekan saluran berak kita.

Pernah. Sy pengalaman anak pertama. 2x berak atas katil, kali ke3 bru btl2 bersalin 😅 nurse ok dia fhm. Dia ckp xpe puan berak jek. Tp kita plk yg segan.

pernah..masa lahirkan anak pertama..sebab rasa sakit sangat kan kita pun tak tahu yg kita terberak..nasib baik lah nurse dan doktor semua nya baik2..😂

Mmg rasa mcm nak berak masa nak beranak.. tu normal.. kalau dh terkeluar masa beranak tu pon nk buat camna.. staf pun xkisah sgt

ok je. normal la Tu sis rs nk berak bila nk beranak. kdg Kita pun xtau yg keluar Tu anak ke taik 😂

sy tiap kali beranak mmg tberak🤭alhamdulillah nurse semua baik2..dorg kata xpa berak ja nti kami cuci..

masa meneran ke? pernah 😭😭😭 rasa bersalah betul. dah habis meneran, jenuh minta maaf 🤣

Sy pernah terberak waktu tengah push baby tu 😅. Dorang lap je terus je. Takde pulak marah2

kadang2 nurse/doc lg tolg tekan bhgn rectum utk keluarkan najis yg nk keluar. normal je kot.