Kencing manis

ada cara untuk menangani tak ? kandungan saya baru 11 week

6 Balas

kena banykkan gerak jangan malas2 . and jaga pemakanan ikut saranan doc diet pemakanan . insya allah selalunya after melahirkan tak de kencing manis

Jaga pemakanan, kurangkan pengambilan gula dan diet dengan betul. Makan ubat yang sesuai mengikut arahan dari doc yang merawat.

kurg kn nasi Dan benda bertepung jugak.. lebihkn sayur.. minum air kosong banyak..

Dalam masakan berlauk tak perlu letak gula sebagai penambah rasa

jge diet minum air kosong bnyk exercise

dietry food ikut plan yg doctor beri